keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

~Seinäjoki RN 9.3.~

<3
Australianpaimenkoirat
Glenhouse's Duck-Dynasty "Tatti" ERI1 SA PU3
Glenhouse's Amazingladyluck "Fixu" EH1
Shetlanninlammaskoira
Helmilän Balleriina "Riina" EH
Vanhaenglanninlammaskoira
Griland's Playful Girl "Zigi" ERI1 SA PN1 VA-SERT
JH-, with BSD groenendael Donatrix Belicia "Ines"

© Hanna-Maria K.

© Hanna-Maria K.

© Hanna-Maria K.

© Hanna-Maria K.

Päivä alkoi aikaisin. Otimme Hannan kyytiin, ja vain noin sadan metrin päästä otettiin Maaritilta (Fixun&Mantan kasvattajalta) kyytiin Tatti. Matka sujui mukavasti, sillä Tatti oli rauhallinen kyytiläinen.
Aamulla saimme oikein aitiopaikan: Olimme oven vieressä, vaikka välissämme oli vain yksi auto. Paikka oli suhteellisen tyhjä, muutamaa pikku henkilöryhmää lukuunottamatta.
Ensimmäisenä olikin kehässä Tatti- otus, jonka kanssa oli aluksi ollut "ongelma" (ei siis kovinkaan suuri sellainen) että en päässyt tarpeeksi kauas koirasta (jotta sen pää&kaula liittymä olisi linjautunut kivasti). Mutta kehässä se tuttuun tapaan asetteli itsensä loistavasti, ehkä pikkuisen vinoon, mutta se korjaantui nopeasti, kun vain käänsin rintakehää hieman. Tuomari (Lena Danker) rakastui koiraan, ja  arvostelussakin oli mainittuna "Hurmaava luonne", en lähde kieltämään. JOS Tatti olisi narttu, JOS Tatti olisi pentu ja JOS meillä olis tilaa vielä yhdelle isolle koiralle, niin se olis mun. Maarit kertoi, että Tatti ei kauheasti ole hihnassa ollut ja koiran ensimmäinen näyttelykin/koiratapahtuma. Arvostelun lisään myöhemmin.
Fixu meni hyvin, mutta liikkui löysästi. Ei hirveästi väistänyt tuomaria, mutta vähän kuitenkin. Fixun arvostelu:
"1½ v. femin. narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Riittävä sukupuolileima. Hyvä kallo ja kuono-osa. Purenta OK. Toivoisin vahvempaa alaleukaa. Pysty lapa, tästä johtuen lyhyt kaula. Hyvin asettunut olkavarsi. Hyvä rintakehän muoto ja pituus. Toivoisin lisää massaa ja lihaksia. Sopiva luusto. Liikkuu pitkällä, maatavoittavalla askeleella. Hyvä luonne."
Kasvattajaryhmä yllätti: Fixu alkoi rähisemään, joten ryhmää ei arvosteltu. Taisi ahdistua siinä, kun Hanna on Fixulla suhteellisen vieras+ minä vielä vieressä. Harmittaa toki.
Riinalla oli todettu ongelmaksi nuo korvat. Se pitää niitä takana, eikä näytä erityisen valppaalta. Namin tiputtaminen auttoi asiaa, mutta vain hetkellisesti. Kehässä sai koiralle lirkutella liirum laarumia, ja korvat oli ja pysyi höröllä! Pääsimme Ilkka- lehteenkin! Arvostelu, tuomarina Lena Danker (- Kehis kysyi että niin mitä niistä korvista pitikään kirjoittaa, johon tuomari sitten: "Ei nyt saa häiritä, kun meillä on pusuhetki kesken!" :
Vajaa 2 v. narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä pään kiila, hyvin asettuneet, hieman kevyet korvat. Kaunis ilme. Oikea purenta. Hyvin kulmautunut edestä. Hyvä eturinta. Esitetään hieman tuhdissa kunnossa. Hyvä selkä mutta hieman jyrkkä lantio. Sopiva luusto. Köyhässä pohjavillassa tänään. Liikkuu riittävällä askelmitalla, mutta liike kärsii ylipainosta. 
Sitten kovaa vauhtia Zigitan luo! Kokeilin vielä treenata Zigin kanssa, ja sitten tapahtui jotain... Olimme tulossa edes takaista kohti Tinttiä, ja yhtäkkiä tunnen, miten paine remmissa katoaa, ja koira ravaa rauhallisesti suunnilleen Tintin syliin... Hanna nauroi, että ilmeeni oli näkemisen arvoinen - enkä lähde epäilemään! No, juoksen sitten oman remmin, jota olin muuten aikaisemmin lainannut Fixun veljelle Elvikselle (EH).
Zigin jälkeen tilanne rauhoittui, jäljellä junnut. Harmi vain että omistajat alkoivat pakkaamaan, joten vaikka meillä aluksi menikin hyvin, niin Ines huomesi pakkaamisen. Juttu meni nollille, mutta mitäpä tuosta. Kokemusta rikkaampana kotiin, kuoleman väsyneenä. Äitillä sattuu olemaan puhelimessaan kuvat kun minä ja Tatti nukutaan autossa... eipähän ole julkaisukelpoisia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti