sunnuntai 28. joulukuuta 2014

~Agilitytreenit 28.12.~

Radat:

Missyllä aloitin päivän. On se niin kiva ohjattava, vaikka sählätäänkin kunnolla! Missyllä on kova tahto mennä eteenpäin, eikä siitä ole radalla haittaa. Ääntä alkoi tulemaan yleensä silloin, kun ohjaaja teki jotain epäselvää tai jotain, mitä ei pitäisi tehdä (köhköh...). Missyn kanssa on vain vähän hassu aloittaa, kun se toimii niin eritavalla kuin Näpsä ja Manta - näin selvyyden vuoksi Missy on siis äitini koira, ja äitihän sen on kouluttanut itse, mutta juoksen vauhtihirmun kanssa melkein aina kun agilityä treenaamaan tullaan.

Mantan kanssa sähläsimme alussa oikein urakalla: pikkupaimen ei keskittynyt oikeastaan lainkaan, tai ainakin keskittyminen herpaantui milloin mihinkäkin mutta kaikkeen tyhmään kuitenkin. Pikkuhiljaa homma alkoi luistaa, ja radasta alkoi tullakin jotain. Pienet äänetkin löytyi (joista en siis pidä ollenkaan) mutta onneksi pysyivät vain ääninä ja loppuivatkin jossain vaiheessa.

Puudelilla oli tavallista enemmän virtaa, eli nyt sitä sitten oikein kunnolla oli! Olin ennen Näpsää ohjannut vain isoja koiria, joilla kaaret menee lievästi sanottuna pitkiksi, niin nyt tuli vähän ongelmia kun Näpsä kääntyikin paljon pienemmällä, kuin tohelot, joka oli aika huvittavaa. Saan myös opetella viemään ohjauksen loppuun asti... Ja hei, vaikkei videolla näy, mutta saatiin onnistuneita poispäinkäännöksiä roppakaupalla! Eli meidän takaaleikkaussylkkäripoispäinkäännösongelma ei ehkä olekaan mahdoton. Keinulla hieman liian painava "odota"- käsky joten sitä vähän arkoi (toissa päivänä teki lentokeinun mitä itse säikähdin oikeasti enemmän kuin koira).

Valkoinen (not) raketti opetteli tänään mutkaputken. Ennen siis tehnyt vain tosi "laimeaa" mutkaa, ja jonkin verran suoraa putkea. Ja aika raketti se kyllä bologneseksi on! Kunhan Ämpäri tietää mitä tekee, niin se tekee sen aika lystikkäästi ja hivenen vauhdikkaastikin. Ämmän kanssa on siis tehty agilityä todella vähän.


Kolme sukupolvea: Beltsu, Hupsu ja Helmi




Äiti ja tytär, Zumba ja Ämmä siis

Emä, tytär ja isä, eli Zumba, Ämmä ja Bosse


Lovely Lion I'm A Heartbreaker "Ämmä" 8,5kk

Pirre

Ämmä, Zumba ja Hupsu

Manta



Manta, Missy ja Fixu


Missy


Tytär ja äiti, Missy ja Manta

Manta

Manta

Missy ja Manta

Manta järven jäällä

Missy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti